Trakų rajono agentūros pareigūnai sausio 24 dieną apie 14 val. būdravimo metu iš Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos pranešimų priėmimo centro gavo pranešimą, kad poilsiautojai, lankydamiesi Trakų istorinio nacionalinio parko teritorijoje esančiame Vornikų botaniniame draustinyje, pastebėjo, jog Piliškių ežere vykdoma galimai neteisėta žvejyba.

Agentūros pareigūnai, nuvykę į nurodytą vietą, nustatė, kad Pilietis V.M. vykdė poledinę žvejybą du kartus viršydamas leistinų žvejybos įrankių skaičių (žvejybai naudojo aštuonis skritulius), o masalui naudojo žuvelę.

Už tai jam surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas ir gresia bauda nuo 115 iki 289 Eur bei bus konfiskuoti žvejybos įrankiai.

Visiems piliečiams, kurių laisvalaikio praleidimo būdas yra žvejyba, aplinkosaugininkai primena, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę (išskyrus žvejyba Kuršių mariose ir žvejyba su žuvies gabalėliu), o nuo vasario 1 d. bus dar ir uždrausta lydekų žvejyba.

Apie pastebėtus aplinkosauginius pažeidimus galima informuoti aplinkos apsaugos pareigūnus bendruoju pagalbos tel. 112.