Praėjusiais metais UAB „Fortum Klaipėda“ didžiausią šilumos energijos kainą - 3,65 ct/kWh - pasiūlė praėjusių metų sausio ir vasario mėnesiais, o mažiausią - 1,07 ct/kWh - liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais.

Pasak UAB „Fortum Klaipėda“ direktoriaus Juozo Donielos, įmonė įgyvendino visus Klaipėdos gyventojams duotus pažadus. „Stipriai sumažinome Klaipėdos priklausomybę nuo importuojamų gamtinių dujų, sumažėjo šilumos kaina, sumažinome atliekų, patenkančių į sąvartyną kiekį, pagerinome ekologinius rodiklius, padidinome konkurenciją tarp šilumos tiekėjų. Visi šie pasiekimai yra naudingi šilumos vartotojams. Artimiausiu metu tikimės gauti leidimą deginti 100 procentų atliekų ir taip dar labiau pagerinti veiklos rodiklius.“ – teigė Juozas Doniela.

2015 metų sausio pabaigoje įmonė gavo ISO sertifikatą trims metams.

Termofikacinė jėgainė šilumą parduoda AB „Klaipėdos energija“ ir tiekia į Klaipėdos miesto centralizuotą šilumos tiekimo sistemą. Elektros energija tiekiama į Lietuvos elektros energijos tinklus. Jėgainės elektrinė galia - 20 MW, šiluminė - 50 MW ir papildomi 15 MW yra gaunami iš išeinančių dūmų žiemos laikotarpiu panaudojant kondensatorių. Jėgainė per metus pagamina maždaug 40% Klaipėdos šilumos vartotojams reikalingo šilumos kiekio.