Kaip pasakojo pašnekovė, pūga Niujorke prasidėjo šeštadienio naktį. „Mes gyvename vienoje judriausių centrinių miesto gatvių. Ryte išėjus į lauką buvo sunku patikėti savo akimis – gatvėse apie 30 cm sniego, šaligatviai nevalyti – sniego iki kelių“, - pasakojo moteris.

Anot jos, žmonės buvo perspėti dėl iškilusio pavojaus likti namuose, todėl tiek pėsčiųjų, tiek važiuojančių automobiliais gatvėse buvo labai mažai.

„Pustė be paliovos. Buvo išplatintas draudimas važinėti gatvėmis (išimtis – tarnybinis transportas). Todėl iš karto po to gatvės liko tuščios. O išradingi niujorkiečiai tuo pasinaudojo – išsitraukė lygumų slides ir rogutes“, - dėstė moteris.

Ji teigė šįryt įsijungusi televizijos žinias ir girdėjusi, kaip pranešė, kad susiformavo 70 cm sniego danga. Tačiau šiuo metu Niujorke jau nebesninga ir draudimas važinėti gatvėmis atšauktas.

„Kol kas dar esame viešbutyje. Negaliu pasakyti, kaip viskas atrodo mieste, bet draudimas važinėti jau atšauktas. Gatvės nuvalytos. Apskritai, vakar suirutės ir streso nebuvo matyti. Tiesiog neveikė jokios parduotuvės, restoranai, buvo atšaukti visi spektakliai ir koncertai“, - aiškino šiuo metu Niujorke esanti lietuvė.

Pro viešbučio langą ryte pažvelgusi Viltė gatvėse daug automobilių nematė. Amerikiečiai iš lėto grįžta į normalią kasdienybę: „Automobilių dar nesimato. Pakelėse daugiau nei metro aukščio pusnys, dalis automobilių pilnai palaidoti po sniegu. Pūga pasibaigė apie antrą valandą nakties. Miestas po truputį bando sugrįžti prie įprasto ritmo.“

Ir čia pat ji pridūrė, kad pūgos metu viešbučio restorane meniu buvo labai susiaurintas, kad būtų galima pamaitinti visus apsistojusius žmones. „Viešbučių restoranai buvo perpildyti. Meniu buvo susiaurinti, kad pavyktų patenkinti bent pagrindinius poreikius“, - kalbėjo lietuvė.

Galiausiai ji aiškino, kad niujorkiečiai pernelyg nepergyveno dėl užklupusios stichijos. Žmonės labiau džiaugėsi nei panikavo: „Liūdėjo tik užklimpę taksi vairuotojai. Tačiau miestiečiai padėjo vieni kitiems – pastumdavo užklimpusius vairuotojus.“

GRYNAS.lt primena, kad siaučianti pūga sukaustė Vašingtoną ir Niujorką, o taip pat ir kitus Šiaurės rytuose esančius JAV miestus. Iš viso dėl oro sąlygų sukeltų aplinkybių keliose valstijose žuvo 19 asmenų. Siaučianti pūga – antroji pagal stiprumą Niujorko miesto istorijoje.