Savaitgalį nuslūgus žiemos šalčiams ant vandens telkinių ledo išsiruošė didžioji dalis poledinės žūklės mėgėjų. Todėl savaitgalį Ukmergės rajono agentūra kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais surengė du reidus, kurių metu tikrinta, kaip žvejai laikosi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių.

Nors paskutiniu metu sutikti žveją, kuris neturi leidimo mėgėjų žvejybai, sunku, bet, pasirodo, kad šį kartą situacija buvo visai kitokia.

Buvo patikrinti penki Ukmergės rajono vandens telkiniai ir nustatyta 17 pažeidimų, iš jų du – šiurkštūs. Siesikų ežere vienas pilietis bandė pagauti lydeką, masalui naudodamas gyvą žuvelę ir turėjo pastatęs tam tikslui dešimt vėliavėlių. Kitas žvejas tuo pačiu draudžiamu būdu gaudė žuvis su dviem žvejybiniais skrituliais. Iš jų buvo paimti žvejyboje naudoti įrankiai ir laukia administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų su šių įrankių konfiskacija.

Šiurkščių pažeidimų Vilniaus RAAD nustatė ir daugiau. Vieni pažeidėjai draudžiamu būdu jau buvo spėję pagauti penkias lydekas. Jų laukia ne tik baudos, bet ir žala gamtai, kuri bus didesnė nei 800 eurų.
Žvejų sugautos lydekos