Į GRYNAS.lt redakciją kreipėsi skaitytoja Lina, kuri pranešė apie problemą ir teigė, kad draustinis pavirto gana intensyvaus automobilių eismo vieta.

Moters teigimu, vairuotojai važiuoja draustiniu, nes nori išvengti kamščių mieste.

„Žvyruotas keliukas per mišką yra skirtas pėstiesiems ir dviratininkams (pataisykite, prašau, mane, jei per kraštovaizdžio draustinį galima važinėti ir motorinėmis transporto priemonėmis). Prieš metus keliuko pradžia ir pabaiga buvo užtverta dideliais skersai kelio išdėstytais akmenimis, kad ten negalėtų važinėti automobiliai, tačiau netrukus kažkas juos nuvertė į šoną ir nuolat matau juo migruojant automobilius“, - rašė skaitytoja.

Ji teigė, kad įžūlūs vairuotojai kerta kampą per draustinio teritoriją: „Tikriausiai atsirado ir daugiau neabejingų draustinio išsaugojimui žmonių, nes nuolat matau tylią kovą: akmenys tai nuridenami iš vietos, tai vėl atsiranda kur buvę. Kažkam automobiliu ten labai patogu važiuoti išvengiant kamščių gatvėse ir „nukertant“ kampą.“

Vairuotojų įžūlumui atėjo galas

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Runovičius teigė, kad problema artimiausiu metu bus išspręsta.

„Ši vieta žinoma jau nuo seno, anksčiau ten įrenginėdavome medinius kuoliukus, bet juos sulaužydavo ir ištampydavo. Pastaruoju metu iš abiejų galų atveždavome ir padėdavome didžiulius akmenis, bet ir juos sugebėdavo patraukti. Dar rudenį buvome pataisę tuos akmenis, bet dabar ir vėl ten važinėja automobiliai. Dabar dėsime pamatinius blokus, palikdami tik tarpą dviračiams pravažiuoti“, - sakė G. Runovičius.

Paklaustas, kada planuojamas užkardų įrengimas, pašnekovas teigė, kad artimiausiu metu: „Gal ne šią, bet kitą savaitę.“