Vilniuje antradienio ryto (iki 10 val.) vidutinė KD10 koncentracija svyravo nuo 80 µg/m³ Lazdynų oro kokybės tyrimų stotyje (toliau - OKTS) iki 124 µg/m³ Žirmūnų OKTS.

Kaune, Noreikiškėse, 10-ies valandų KD10 vidurkis buvo lygus 84 µg/m³, o Dainavos OKTS siekė 60 µg/m³. Pažymėtina, kad nustatyti, ar buvo viršyta KD10 koncentracijos vertinimui taikoma paros ribinė vertė (50 µg/m3), bus galima tik surinkus visos paros matavimų duomenis. Kietųjų dalelių koncentracija auga ir kituose vidurio ir Šiaurės Lietuvos miestuose (Šiauliuose, Naujojoje Akmenėje, Kėdainiuose, Jonavoje), kol kas švariausiu oru kvėpuoja pajūrio gyventojai.

Dėl stipraus šalčio suintensyvėjo šiluminės energijos gamyba energetikos įmonėse, daugiau kietojo kuro kūrenama ir privačiuose būstuose. Teršalai priežemio ore kaupiasi, nesisklaido, nes nėra kritulių, vėjo. Sinoptikų duomenimis artimiausias dvi paras žymesnių orų pasikeitimų nebus, kritulių nenumatoma, išliks šalta ir ramu, todėl didelė tikimybė, kad oro kokybė miestuose bus prasta.