Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gruodžio 29 dienos popietę gavo pranešimą iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės sargybų skyriaus, kad apie 13:46 val., Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos veikimo teritorijoje, Švenčionių r., Pabradės sen., Pamerionių kaimo vietovėje, aptikti įtartini automobilio ratų pėdsakai bei išlipusių dviejų asmenų batų pėdsakai.

Tikrindami galimos nusikalstamos veikos aplinkybes, pasieniečiai sekdami išmintu takeliu aptiko tris kilpas gyvūnams gaudyti. Ant kilpų aiškiai matėsi pakliuvusio gyvūno kailio šeriai, o ant žemės besikankinusio gyvūno pėdsakai. Tuomet pasieniečiai, vedami paliktų pėdsakų, gyvenamojo namo kieme aptiko automobilį, ant kurio galinio bamperio buvo kraujo lašai.

Siekiant nustatyti galimą brakonieriavimo faktą bei nubausti kaltus asmenis, Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nedelsiant atvyko į įvykio vietą. Nustatyta, kad neteisėtai pintas vielines kilpas pastatė Pabradės seniūnijos gyventojai S. G. ir M. P., iš kurių į vieną pakliuvo suaugęs stirnos patinas.

Taip pat prie vieno iš Meros upės šlaitų buvo rasti palikti „kraujuoti“ brakonierių pėdsakai – minėto stirnino kūno dalių likučiai. Dėl tokių „nežmoniškų“ veiksmų, S. G. ir M. P., be abejo, buvo surašyti administracinių teisės pažeidimo protokolai pagal 85 str. 7 d., Tai užtraukia baudą kiekvienam nuo 579 eurų iki 1737 eurų. Taip pat brakonieriai turės atlyginti padarytą žalą laukinei gyvūnijai – už stirnos patiną, kuri viršija 1580 eurų. Tačiau tai dar ne viskas, kadangi vieno iš brakonierių automobiliu buvo gabentas stirninas, todėl jis buvo paimtas ir bus sprendžiamas jo konfiskavimo klausimas. Surinkta medžiaga bus perduota Švenčionių rajono apylinkės teismui sprendimo priėmimui.