Vilniaus regione buvo sugauti neeiliniai brakonieriai, kurie žvejojo elektriniu aparatu. Už tai jie gali atsidurti už grotų. Toks nusižengimas užtraukia baudą arba laisvės atėmimą iki dviejų metų. Nelegali žvejyba vyko Žeimenos upėje, ichtiologiniame draustinyje. Brakonieriai buvo dviese. Pas vieną žmogų rasta dar ir 17 tinklų.
Reide sulaikyti brakonieriai

Vilniaus RAAD aplinkosaugininkai gruodį sulaikė tinklus stačiusius vyrus ir brakonierių „elektriką“. Pareigūnams artėjant prie upės buvo pastebėti du asmenys, nešini draudžiamu žūklei naudoti elektros aparatu. Pažeidėjas buvo uždarytas į areštinę.

Konfikskuoti neteisėtos žvejybos įrankiai

Gruodžio 9 d. Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo reidą Varėnos rajone. Reido metu, apie 11 val., miške, netoli Kazimieravo kaimo, buvo pastebėtas įtartinas pilietis. Kaip vėliau paaiškėjo, pil. R. P. tikrino pastatytas kilpas ir spąstus gyvūnams gaudyti. Pažeidėjas buvo pastatęs aštuonias kilpas ir vienus spąstus, kuriuose sugavo mangutą ir lapę. Kad prisiviliotų gyvūnus, pažeidėjas prie spąstų buvo palikęs negyvą kėkštą.

Subrakonieriauti gyvūnai

Vasario mėnesį Varėnos rajone aptiktas negyvas briedis, kuris buvo sumedžiotas neteisėtai. Į įvykio vietą nuvykę pareigūnai nustatė, kad brakonierių būta ne vieno, juos išbaidė atsitiktinis praeivis. Varėnos rajono agentūra raštu kreipėsi į Alytaus VPK Varėnos rajono policijos komisariatą dėl ikiteisminio tyrimo, kuris padėtų išsiaiškinti brakonieriavusius asmenis, pradėjimo. Gamtai padaryta žala vertinama apie 5068 eurų.

Spalio mėnesį Raseinių rajone aplinkosaugininkai sulaikė įžūlius brakonierius. Tik spėję atvykti pareigūnai pastebėjo vieną pilietį, kuris iš kukurūzų lauko tempė jau nebegyvą, bet vis dar kelių šunų kandžiojamą šerną. Sutelkus gausias pajėgas buvo sulaikyti du brakonieriai, kurie šunų pagautus ir sužalotus šernus pribaiginėjo peiliu. Jiems neteisėtoje medžioklėje talkino septyni šunys: dvi rusų europinės laikos, dvi vakarų Sibiro laikos, trumpaplaukis foksterjeras bei du koviniais šunimis laikomi amerikiečių stafordšyro terjerai.

Subrakonieriauti šernai