Siekdami išsiaiškinti situaciją ir pasitelkę į pagalbą Rokiškio rajono agentūros inspektorių, Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nedelsiant išvyko patikrinti gautos informacijos. Buvo nustatyta, kad automobilyje buvo vežami išdoroti tauriojo elnio patelė ir stirnos jauniklis, be to, automobilyje maišuose dar buvo sukrautos gyvūnų atliekos (viduriai, kailiai ir dvi elnio galvos).

Medžiotojų būrelio medžioklės vadovas atvežė užpildytą medžioklės lapą ir licencijų šakneles. Buvo nuvykta į medžioklės plotus, kuriuose šie žvėrys buvo sumedžioti. Paklausus, kodėl atliekos nebuvo pašalintos į gyvūnų atliekų duobę, vadovas atsakė, kad vežamos atliekos bus atiduodamos šuniui. Sugrįžus prie automobilio buvo patikrintos gyvūnų galvos ir paaiškėjo, kodėl šios atliekos buvo išvežamos iš medžioklės plotų. Pasirodo, kad į gyvūnų ausis pagal medžioklės taisyklių reikalavimus iš viso licencijos įvertos nebuvo.

Buvo nustatyta, kad į gyvūnų dorojimo aikštelę gyvūnai buvo atvežti dar vienu automobiliu „VW Sharan", todėl buvo nutarta šiuos abu automobilius sulaikyti ir medžiagą su 4 asmenims surašytais Administracinių teisės pažeidimų protokolais perduoti Rokiškio rajono apylinkės teismui. Taip pat buvo paimti 2 medžiokliniai šautuvai, iš kurių vienas su optika, be to, paimti iš vieno medžiotojo namų bei visureigio išdoroti taurieji elniai. Dieną dar buvo išsiaiškinta, kad su tomis pačiomis licencijomis jau praeitoje medžioklėje buvo pažymėti sumedžioti žvėrys.

Už šiuos pažeidimus piliečiams gresia administracinė bauda nuo 868 iki 1737 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienerių iki penkerių metų ir pažeidimo padarymo įrankių ir transporto priemonių konfiskavimu. Taip pat medžiotojams, sumedžiojusiems šiuos elnius, teks atlyginti žalą gamtai, kuri sudaro 6682 eurus.