Vyras pasakojo, kad apie numatytus darbus informuotas nebuvo, su vykdomu projektu supažindintas taip pat nebuvo, leidimo savo sklype tiesti požeminius inžinerinius tinklus niekam nedavė.

„Vietoje, kur vyko kasinėjimai, darbų vykdytojas su manimi į jokius protingus dialogus nesileido, elgėsi arogantiškai, man padarytos žalos nevertino, o kai pareiškiau, kad kviečiu policiją ir gamtosaugininkus, siūlė susitarti, tačiau „tartis" nesutikau. Kadangi man padaryta ne tik materialinė bet ir moralinė žala. Už tai man turėtų būti kompensuota teismine įstatymuose nustatyta tvarka“, - savo istoriją pasakojo J. Muzikevičius.

Dėl savavališkai atliktų darbų vyras kreipėsi į Aplinkos apsaugos agentūrą, kuri pirmadienį pažadėjo pradėti tyrimą.

„Ar Lietuvoje esi tikras, kad tau nuosavybės teise priklausanti žemė tikrai yra tavo? Daugelis iš mūsų manome, kad būtent taip teisiškai ir yra, tačiau, deja, realybė, kai kuriomis akimis žiūrint, yra kitokia. Pavyzdžiui, AB „Lesto“. Tai ne bet kokia trijų žmogelių firma, tai „Dievai“ iš didžiosios raidės. O kadangi dievai savo rankutėmis molį minkyti nelinkę, jie darbų atlikimui kažką samdosi.

Ir nenustebkite, gerbiami laisvos demokratinės Lietuvos Respublikos piliečiai, jeigu vieną gražią dieną, nuvažiavę į prosenelių Jūsų kartoms paliktą, Jums nuosavybės teise priklausantį žemės lopinėlį, be Jūsų žinios, nesuderinus, neatsiklausus, nesusipažinus su projektu, rasite tai, kai vakar ir šiandien radau aš“, - savo mintis dėstė J. Muzikevičius.

Įmonės „Elektrifikacijos darbai“, kuri atliko darbus alytiškio sklype, vadovas teigė, kad su žemės sklypo savininku atliekamus darbus turėjo suderinti AB „Lesto“. AB „Lesto“ Alytaus regiono eksplotavimo grupės vadovas Rimgaudas Kreivėnas telefonu sakė, kad Valėniškių kaime buvo atliekami linijos rekonstravimo darbai.

„Atsiprašome dėl to, jog Juozas Muzikevičius nebuvo informuotas apie mūsų planuojamus linijos modernizavimo darbus. Suprantame jo nusivylimą ir pretenzijas dėl šios nemalonios situacijos. Artimiausiu metu susisieksime su J. Muzikevičiumi ir pakviesime aptarti susidariusią situaciją. Baigę linijos rekonstrukcijos darbus mūsų rangovai sutvarkys aplinką. Taip pat savo ruožtu detaliai išsiaiškinsime situacijos aplinkybes ir dar kartą priminsime savo ir partnerių darbuotojams apie būtinybę derinti planuojamus darbus su visomis suinteresuotomis šalimis“, - savo atsiprašymą alytiškiui išsakė Martynas Burba, AB „Lesto“ atstovas ryšiams su visuomene.