Akcijos tikslas – patikrinti, kaip medžiotojai laikosi Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių saugaus elgesio medžioklės metu reikalavimų. Vykdant prevencinę veiklą didelis dėmesys skiriamas saugiam elgesiui medžioklėje bei medžioklės dokumentų pildymo reikalavimų laikymuisi.

Patikrinimo metu pareigūnai priminė medžiotojams pagrindinius saugaus elgesio medžioklėje reikalavimus, ypatingas dėmesys buvo skiriamas medžiotojų ir kitų medžioklės dalyvių kontrolei. Taip pat buvo tikrinama ir bendra medžioklės su varovais vykdymo tvarka. Iš viso buvo patikrinta 12 medžiotojų. Visi su savimi turėjo tvarkingus dokumentus, teigiama Utenos RAAD pranešime spaudai.

Akcijos reido metu buvo gautas Zarasų rajono gyventojo pranešimas, kad medžiotojai sumedžiojo briedį netoli gyvenamųjų pastatų.

Nuvykus į įvykio vietą nustatyta, kad medžiotojų klubas „Drūkšiai“ vykdė medžioklę varant netoli Burnių kaimo, Zarasų rajone. Medžioklės metu buvo sumedžiotas antrametis briedžio patinas neišlaikant minimalaus 200 m atstumo iki gyvenamųjų pastatų (šūvis atliktas 140 m atstumu). Už Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pažeidimą medžiotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.