Apie Kelmės rajone, miške, greta Palėpšių kaimo, nušautus tris elnius aplinkosaugininkams pranešta lapkričio 23-ios dienos popietę. Nuvykus paaiškėjo, kad medžiotojų klubo „Baris“ medžiotojai sumedžiojo tris elnius – patelę, patiną ir jauniklį. Žvėris sumedžioję medžiotojai turėjo reikiamus dokumentus - medžioklės lapą ir licencijas sumedžiotiems gyvūnams. Nepaisant to, buvo nustatyti medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pažeidimai.

Apklausus medžiotojus bei apibendrinus įvykio aplinkybes nustatyta, kad minėti gyvūnai šauti „Baris“ medžiotojų klubo medžioklės plotų vienete. Šovimo metu žvėrys vietoje nekrito. Po šūvių du elniai krito kito medžioklės būrelio medžioklės ploto ribose, o vienas sužeistas elnias pribaigtas Kražių medžiotojų būrelio medžioklės plotuose, greta „Baris“ medžiotojų klubo medžioklės plotų ribos.

„Baris“ klubo vadovas A.G. (1949 m.) apie tai nepažymėjo medžioklės lapo antroje pusėje, bei nepranešė kaimyniniam būreliui, kaip tai numato taisyklės. Medžioklės taisykles pažeidusiam A.G. surašytas protokolas (ATPK 85 str. 1 d.).

Tyrimo eigoje paaiškėjo, kad tai buvo ne vienintelis pažeidimas. Nustatyta, kad du elnius nušovęs medžiotojas N.A. (1978 m.) taip pat pažeidė medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisykles. Vyras į elnius šovė varydamas. Taisyklės numato, kad varovas negali neštis užtaisyto šautuvo ir šauti į varomus žvėris. Be to, N.A. į vieną elnią šovė grankulkėmis. Tai taip pat yra draudžiama. Vyrui surašytas protokolas (ATPK 85 str. 1 d.).
Sumedžiotas elnias