„Mes jau antrus metus iš eilės inicijavom Nacionalinį „Darom“ forumą - jo mintis ir formatas yra suburti visus prisidedančius organizatorius - ir valstybinį sektorių, ir įmones, ir nevyriausybines organizacijas - po vienu stogu, kokiu metu ir kaip mes kitais metais organizuosime „Darom“ akciją. Tai šiais metais labai aktuali buvo tema - padangos“, - LRT radijui šeštadienį sakė „Mes darom“ direktorė Roberta Ažukaitė.

Padangų importuotojų organizacijos vadovė Danguolė Butkienė sako, jog organizacijos siekis - kad pagaliau Lietuvoje pradėtų veikti gamintojų ir importuotojų principas - pasirūpinti kiekviena išleista į rinką padanga, ją panaudojus.

„Mes dirbame pagal šį principą - atsakingas pardavėjas, atsakingai pardavėme, atsakingai sutvarkėme. Mūsų iniciatyva gera, bet ji pradinėje stadijoje, ir mes rodome pavyzdį, kaip reikia dirbti, ir mes tokias akcijas sveikiname ir skatiname. Galbūt po kelių metų mes nematysime išmestų padangų“, - kalbėjo D. Butkienė.

Anot jos, dabar įstatymas numato, kad kiekvienas pardavėjas privalo informuoti pirkėją, kur jis gali padėti panaudotą padangą, o gamintojas privalo finansuoti padangų surinkimą ir automobilių servisų aikštelių išlaikymą, tačiau, anot jos, pardavėjai dažnai pasirenka lengvesnį būdą ir to darbo neatlieka.

„Gal dėl nežinojimo, gal dėl kitų priežasčių vengiama informuoti padangų pirkėją - jūs galvokite, kad jūs privalote tvarkingai jomis atsikratyti. Ne pirkėjas tą turi daryti atsakingai, o pardavėjas. Pirkėjas sumoka už padangų utilizavimą pirkdamas - nėra skirtumo, ar naujos, ar naudotos padangos“, - kalbėjo Padangų importuotojų organizacijos vadovė.

Parodomoji-edukacinė akcija vysta nuo 10 val. prie Žaliųjų ežerų. Pasak R. Ažukaitės, ji nėra masinė, jos dalyviai ketina surinkti padangas iš vandens telkinių, skleisti informaciją visuomenei, kaip reikia elgtis su panaudotomis padangomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)