Žvejas Dovydas GRYNAS.lt papasakojo apie šį šiurpų radinį, kuris jam žvejyboje kaip reikiant sugadino nuotaiką.

„Vieną šunį ištraukiau ir apžiūrėjau tą vietą. Tada radau antrą šunį. Žvejojau paprasčiausiai ir užkabinau nuo dugno vieną šunį. Tuomet pamačiau, kad yra nugaros srityje kirstinė žaizda, nulupta oda. Šunys buvo užmušti ir sumesti į Nemuną. Toks radinys pašiurpino: atvažiuoji į žvejybą, tikiesi pagauti žuvį, o taip išeina... Kreipiausi į policiją, jie atvažiavo ir viską surašė“, - pasakojo Dovydas.

Žvejas rado nudirtą šunį

Padėtų privalomas ženklinimas

Seimo narė, parlamentinės grupės „Už gyvūnų gerovę ir apsaugą“ pirmininkė Orinta Leiputė GRYNAS.lt teigė, kad nuo tokio žiauraus žmonių elgesio išgelbėtų privalomas gyvūnų ženklinimas. Ji teigė gerai žinanti šį atvejį ir taip pat pridūrė, jog vargu ar pavyks išaiškinti šunų skriaudėjus.

„Žiauraus elgesio su gyvūnais pavyzdžių yra tikrai ne vienas. Kartais net nežinau, ar tas žmogus, kuris tai padarė, iš tiesų yra žmogus. Kartais šunys pririšami tąsomi mašina ir t.t. Tokiais atvejais nepakanka tik padejuoti, privalomas gyvūnų ženklinimas. Tai yra viena iš išeičių. Tada būtų galima atsekti šeimininką. Dabar mes padejuojame, bet gyvūnams padėti negalime, o žmonės įvairiai atsikrato gyvūnais“, - teigė O. Leiputė.

Pasak Seimo narės, privalomas gyvūnų ženklinimas palengvintų policijos darbą: „Dabar yra neįmanoma nustatyti gyvūno šeimininko, vienintelis būdas būtų privaloma registracija. Ir policijai tai palengvintų darbą. Galbūt ne per vienerius metus gyvūnai būtų suženklinti ir liktų nesuženklintų gyvūnų, bet būtų didesnė tikimybė atsekti šeimininką ir jis labiau bijotų pasielgti kaip nors netinkamai.“