Visi sutikti žvejai turėjo reikiamus žvejybai dokumentus, tačiau nuotaiką ir gerus tikrinimo rezultatus sugadino vienas garbaus amžiaus pilietis, kuris pastebėjęs plaukiančius su valtimi tikrintojus bandė greitai pasišalinti iš žvejybos vietos, pranešime spaudai informuoja Marijampolės RAAD.

Tačiau inspektorių valtis buvo greitesnė ir žvejys buvo sustabdytas. Pasirodo, kad ne veltui buvo bandoma pasišalinti. Žvejo sietelyje buvo sugautos ir įdėtos trys nedidelės lydekos, iš kurių viena buvo tik 40 cm ilgio (kitos dvi buvo po 45 cm ilgio, t. y. leidžiamo imti minimalaus ilgio).

Taisyklių reikalavimus pažeidęs asmuo visaip dievagojosi, kad „lydekų neturėjo kuo pamatuoti, be to, žvejojant gyvu masalu paprastai lydekoms labai sužalojamos žiaunos ir ji vis tiek būtų nugaišusi, tad žvejas nutaręs, kad jau geriau tokią pačirškint ant keptuvės.

Pagal galiojančius teisės aktus jam reikės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, t. y. 158 Eur ir susimokėti paskirtą administracinę baudą, siekiančią iki 57 Eur.