„Praėjusiais metais į tokį šulinį įkrito ir užsimušė žvejys. Maniau, kad po tokio įvykio Vidzgirio botaniniame draustinyje saugumu bus pasirūpinta“, - rašė pavojingą šulinį pastebėjęs alytiškis, atsiuntęs ir žemėlapyje rodykle pažymėjęs jo vietą.

Šulinys yra prie Nemuno, netoli dviračių takų. R. Savanavičius teigė, kad ten dažnai lankosi vaikai. Alytiškis ir pats bandė aiškintis, kas atsakingas už tokių šulinių priežiūrą. Galiausiai, prašydamas pagelbėti, kreipėsi į AlytusPlius.lt.

Vidzgirio botaninį draustinį prižiūri Alytaus miškų urėdija. Miškų urėdas Vytautas Zelenius teigė, kad apie tokį šulinį jam nėra žinoma.

„Tikriausiai bus pavogtas šulinio metalinis dangtis. Gerai, kad žmogus apie tai informavo. Pirmiausia reikia išsiaiškinti, koks tai šulinys ir tuomet imtis priemonių“ ,- teigė V. Zelenius, patikinęs, kad išsiaiškinus, problema bus operatyviai likviduota.

Praėjusių metų lapkritį į šulinį netoli Vidzgirio miško žemyn galva įkrito pro šalį ėjęs žvejys. Vyriškį be gyvybės ženklų šulinyje rado jo brolis.

Alytiškis Vidzgirio botaniniame draustinyje rado du atidengtus šulinius. Tik vieno jų nenufotografavo. Kad būtų užkirstas kelias nelaimei, vyriškis, jei tik prireiks, pasiryžęs pats šulinius parodyti tiems, kas už juos atsakingi.