Akcijos „Medžiok saugiai“ metu tikrinami visi Šiaulių regiono medžioklės plotai, žiūrima, ar laikomasi medžioklės Lietuvos Respublikoje taisyklių nuostatų: ar teisingai pildomi ir išduodami galiojantys naujos formos lapai, ar medžioklės vadovai užtikrina jiems pavestas pareigas, ar turimos licencijos medžiojamiesiems gyvūnams bei užtikrinamas tinkamas licencijų naudojimas.

Taip pat tikrinami visų medžiotojų bilietai, ar yra specialios žymos apie saugaus elgesio medžioklėje žinių ir praktinių medžiojimo įgūdžių patikrinimus, galiojantys leidimai ginklams.

Pirmosios akcijos dienos parodė, kad ne visi medžiotojai elgiasi atsakingai. Akmenės rajone, Klaišių miške, patikrinimui buvo sustabdytas visureigis „Mitsubishi Pajero“, kurį vairavo medžiotojas G.P. (1983 m.). Automobilio salone buvo į dėklą įdėtas medžioklinis šautuvas. Kaip paaiškėjo, ginklas buvo užtaisytas, o tai draudžia taisyklės. Be to, automobilyje rastas naktinio matymo prietaisas, kurį galima pritvirtinti prie šautuvo optinio taikiklio. Surinkta medžiaga bus perduota policijai, kuri ir spręs šio prietaiso įsigijimo ir laikymo teisėtumo klausimą bei atsakomybę.

Telšių rajone tikrinant medžiotojus nustatyta, kad vienas medžiotojų būrelis netinkamai užpildė medžioklės lapą. Medžioklės vadovui surašytas protokolas (ATPK 85 str. 1 d.) ir gresia bauda iki 86 eurų.

Atliekant patikrinimus Pakruojo rajone buvo sustabdytas automobilis „Audi 100“. Aplinkosaugininkai pažeidimų nenustatė, tačiau nuo vairuotojo ir keleivių sklido stiprus alkoholio kvapas, tad į vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai, kuriems ir perduota transporto priemonė ir ekipažas.

Akcija „Medžiok saugiai“ vyks iki gruodžio 15 d. Akcijos tikslas - užtikrinti saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų laikymąsi ir sumažinti neteisėtą medžiojamų gyvūnų išteklių naudojimą.