Akcijos metu bus tikrinama, ar laikomasi medžioklės Lietuvos Respublikoje taisyklių nuostatų: ar teisingai pildomi ir išduodami galiojantys naujos formos lapai. Ar medžioklės vadovai užtikrina jiems pavestas pareigas. Ar turima licencijų medžiojamiesiems gyvūnams bei užtikrinamas tinkamas licencijų naudojimas. Taip pat bus tikrinami visų medžiotojų bilietai, ar yra specialios žymos apie saugaus elgesio medžioklėje žinių ir praktinių medžiojimo įgūdžių patikrinimus, galiojantys leidimai ginklams, praneša Šiaulių RAAD.

Nors atsakomybė už pažeidimus stipriai sugriežtėjo ir medžiotojai tampa vis atidesni, tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kuomet nesilaikoma medžioklės Lietuvos Respublikoje taisyklių nuostatų ar veterinarinių reikalavimų. Praėjusią žiemą Šiaulių regione dėl netinkamo elgesio medžioklėje buvo sužeisti trys medžiotojai.

Vykdant akciją bus ne tik tikrinami dokumentai ir atliekama sumedžiotų žvėrių patikra, tačiau bus naudojama ir speciali įranga. Be to, prisilaikant saugaus elgesio reikalavimų aplinkosaugininkai gali sudalyvauti ir varymuose, kad būtų įvertinta, ar laikomasi teisės aktų reikalavimų.