Sulaikytas pil. V. Š. Pranelgio ežere (Zarasų r.,) neteisėtai žvejojo statomu tinklu. Žuvų minėtas pilietis nesugavo, tačiau administracinės atsakomybės išvengti jam nepavyks. Gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų ir bus konfiskuota neteisėtoje žvejyboje naudota medinė irklinė valtis.

Kitą rytą GGAI pareigūnai jau darbavosi Molėtų rajone. Vos pradėjus švisti nuo Kertuojos kaimo į Kertuojų ežerą valtimi išplaukė pilietis. Kai valtis priplaukė gan tolokai nuo kranto esantį seklių, joje buvęs asmuo pradėjo traukti tinklus. Baigęs neteisėtą žvejybą pažeidėjas pasuko link kranto. Kad nereikėtų vargintis parsinešant laimikį ir tinklus, pažeidėjas viską susikrovė į karutį ir pajudėjo link namų. Čia ir buvo sulaikytas.
Brakonieriaus valtis

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad minėto kaimo gyventojas D.U. penkiais statomais tinklais buvo sugavęs 1 sterką, 5 karšius, 8,4 kg kuojų, 2,5 kg ešerių ir 0,9 kg plakių. Už šį pažeidimą jam bus skirta administracinė bauda nuo 115 iki 289 eurų, konfiskuota valtis ir tinklai. Be to, dar teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą, kuri viršija 600 eurų.

Tą pačią dieną GGAI pareigūnai Tverečiaus ežere (Ignalinos r.) išaiškino 2 piliečius, kurie spiningavo neturėdami mėgėjų žvejybos leidimų. Jiems irgi surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai ir bus skirtos administracinės nuobaudos pagal LR ATPK 87 str. 1 dalį.