Vilniaus RAAD Širvintų rajono agentūros organizuoto reido metu buvo nustatyta, kad Kabaldos kaime, V.S. priklausančiame namų valdos sklype, buvo deginami bulvienojai. Piliečiui V.S. surašytas ATP protokolas, pagal ATP kodekso 83'1 str. 1 d.

Už žolės, nukirstų medžių, lapų, šiaudų, laukininkystės ir daržininkystės atliekų deginimą, pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus, piliečiams gresia baudos nuo 28 iki 231 Eur, o pareigūnams - nuo 57 iki 289 Eur.

Primename, kad Aplinkos ministro įsakymu patvirtintas draudimas deginti sugrėbtas (surinktas) žoles, nendres, nukritusiu medžių lapus, šiaudus, laukininkystės ir daržininkystės augalinės kilmės atliekų krūvas deginti miške, aukštapelkėse, durpingose vietose ar vietose esančiose arčiau kaip 100 m nuo miško, taip pat miestuose ir miesteliuose.

Augalinės kilmės atliekas lauko sąlygomis leidžiama deginti tik sugrėbtas (surinktas) į krūvas, kai nėra galimybių jų kompostuoti ar kitaip panaudoti, ne arčiau kaip 30 m. nuo pastatų. Jų deginimas turi būti nuolat stebimas, jį baigus smilkstančią ugniavietę privaloma užgesinti užpilant vandeniu, smėliu ir pan.

Apie neleistinus atliekų deginimo atvejus galima pranešti Vilniaus RAAD aplinkos apsaugos agentūroms arba bendruoju pagalbos telefonu 112.