Už neteisėtą gyvūno laikymą ir paėmimą iš laisvės gresia administracinė bauda nuo 57 iki 115 eurų. Gyvūnas iš pilietės buvo paimtas ir nugabentas į VĮ Alytaus miškų urėdijos aptvarą adaptacijai, o vėliau bus paleistas į laisvę.

Noras padėti laukiniams gyvūnams ar jų jaunikliams, kai atrodo, kad jiems gresia pavojus, labai humaniškas poelgis, tačiau ne visada reikalingas. Dažniausia, kaip ir šiuo atveju, gyvūnai paimami globai būdami maži, manant, kad juos paliko tėvai ar, kad jie nusilpę. Paprastai jaunikliai turi tėvus, tik mes jų nematome. Gerų norų vedami, žmonės rastus gyvūnėlius ima ir priglaudžia namie, bando auginti arba veža į artimiausią gyvūnų prieglaudą. Nieko bloga nenorėdami, stengdamiesi pagelbėti „našlaičiams“, juos tiesiog pavagiame tėvų akivaizdoje. Taip atsitinka todėl, kad mes nežinome gyvūnų elgsenos ypatumų.

Radus tokį mažylį, geriausia palikti jį, neliesti jo rankomis ir kuo greičiau pasišalinti. Tuo atveju, jeigu jauniklis blaškosi, šaukia, tik tada galima spręsti, kad gyvūnui reikalinga pagalba. Rastus sužalotus laukinius gyvūnus reikia perduoti gyvūnų globėjų asociacijai, kur jais bus tinkamai pasirūpinta, suteikta pagalba.

Gyvūnų globėjų asociacija: Tel. 8 686 44 828, 8 655 70058, el. paštas gga@animal.lt