Ankstų kitos dienos rytą, apie 05:30 val., nuvykus į minėtą vietą patikrinti gautą informaciją dėl vykdomos neteisėtos žvejybos buvo suorganizuota pasala, kurios metu aplinkos apsaugos pareigūnams pavyko sulaikyti du prie to paties ežero gyvenančius brolius R. Š. ir H. Š.

Inspektoriams šių pažeidėjų teko laukti beveik 4 val. Po 9 val. ryto, prisidengę pakilusiu rūku, broliai išplaukė traukti iš vakaro pastatytų tinklų. Neįtardami, kad yra stebimi pareigūnų, pažeidėjai nieko nebijodami išlipo į krantą ir pradėjo išiminėti sugautą žuvį. Čia juos ir sulaikė aplinkosaugininkai.

Nustatyta, kad R. Š. ir H. Š. iš viso buvo pastatę šešis statomuosius tinklus. Neteisėtos žvejybos metu broliai sugavo septynis karšius, vieną karpį, vieną lydeką ir penkis kilogramus karosų, ešerių, raudžių ir plakių. Pažeidėjams įvykio vietoje buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d., paimti pažeidimo padarymo įrankiai – statomieji tinklai, metalinė irklinė valtis.

Taip pat pažeidėjams teks gerokai paploninti pinigines, nes jiems gresia baudos nuo 115 iki 279 eurų ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia net 600 eurų. Sulaikyti pažeidėjai labai nustebo, kodėl aplinkosaugininkai šiuo metu „trinasi“ prie ežerų, nes anot jų jie dabar turėtų būti užsiėmę lašišos apsauga, o ne ežerais. Realybė yra kitokia - brakonieriai neturėtų pamiršti, kad aplinkosaugininkai budi visur ir visada.