Šiaulių regiono agentūros ir Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija pasidalino penkis naujus didelio pravažumo automobilius „Isuzu D-Max Double Cab“. Automobiliai nupirkti įgyvendinant projektą „Aplinkos monitoringo ir valstybinės aplinkos apsaugos kontrolės sistemų stiprinimas“, finansuojamą ES lėšomis. Šios didelės ir galingos mašinos aplinkosaugininkams ypač pravers miško keliuose ar važiuojant bekele. Ne paslaptis, kad brakonieriai darosi ne tik įžūlesni, bet ir naudojasi šiuolaikinėmis technologijomis bei nauja technika. Tad siekiant efektyviai kovoti su pažeidėjais aplinkosaugininkams taip pat reikalinga technika.
Aplinkosaugininkų valtis

Be šių penkių naujų visureigių, ŠRAAD automobilių parką atnaujino keturiais ratais varomi „Škoda Scout“ ir „Subaru Legacy“. Tikimasi, kad šiais metais bus gauti dar du panašūs nauji automobiliai.

Aplinkosaugininkų technikos parką papildė šešios naujos „Bush Crab 360“ valtys su varikliais ir priekabomis joms transportuoti. Valtys buvo išdalintos agentūroms. Tad dabar aplinkosaugininkai turės daugiau galimybių tikrinti vandens telkinius, ypač ten, kur yra sunkus priėjimas nuo kranto. Būtent tokias vietas dažniausiai ir renkasi brakonieriai.

Darbą ir privažiavimą palengvins ir naujai gautas keturratis „Artic CAT“. Galingas ir puikaus pravažumo mažylis gali būti eksploatuojamas ir žiemą. Tai ypač aktualu, kai užsnigti ir užpustyti kaimo ir miško keliukai. Šiuo keturračiu naudosis gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai.

Ne tik nauja transporto technika gelbės aplinkosaugininkams kovojant su brakonieriais, departamentas gavo ir kitos šiuolaikinės technikos, kuri padės tiek dieną, tiek naktį užtikrinti efektyvesnę kontrolę.
Nauji aplinkosaugininkų automobiliai