Opi problema tapo Domeikavoje esanti Neries gatvė. Čia matyti šiukšlėmis perpildyti konteineriai. Nepaisant to, aplink pilna stambiagabaričių ir elektronikos atliekų – senų padangų, baldų, televizorių ir panašiai.

Vaizdą vadina klaikiu

Neries gatvės gyventojas Kazimieras sako, kad ypač situacija pablogėja po laisvadienių.

„Vargstam ir vargstam. Šiek tiek aptvarkė, bet vis tiek veža atliekas iš statybviečių maišais. Ypač klaikus vaizdas po savaitgalio – viskas užversta. Klaiku“, - sako Kazimieras.

Domeikavos gyventojas taip pat liko nusivylęs savivaldybės veiksmais.

„Savivaldybė žadėjo imtis priemonių, bet kol kas... Prašėme, kad bent daugiau konteinerių pastatytų. Tai pasakė, kad konteineriai brangūs, o šiukšles vis tiek suveš. Tai bent jau neverstų šiukšlių šalia konteinerių. Tačiau vis tiek lieka tie patys šeši konteineriai, viskas apkrauta. Šiandien vaizdas klaikus“, - sako Kazimieras.

Savivaldybė kartoja pažadus

GRYNAS.lt apie šią problemą rašė jau liepos mėnesį. Tuomet Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas žadėjo imtis veiksmų. Buvo žadama peržiūrėti, ar visi gyventojai turi sutartis su atliekų vežėjais.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo teigimu, sutarčių neturintiems gyventojams gresia net 580 eurų siekiančios baudos. Buvo teigiama, kad tokių gyventojų „paieška“ bus pradėta artimiausiu metu. Tas pats kartojama ir šiandien.

D. Šlapikas sako, kad nustatyti sutarčių neturinčius gyventojus nėra taip paprasta.

„Buvo išvežtos visos nelegalios atliekos, sąvartos buvo pašalintos. Dabar renkami duomenys, kas nėra sudarę sutarčių su atliekų tvarkytojais, kad mes galėtume viską patikrinti. Tada iš tikrųjų rašysime protokolus, jeigu gyventojai neturi sutarčių. Dabar mes tai nustatinėjame. Žinote, mes turime kreiptis į atliekų vežėją, tada tikrintis su seniūnijos duomenimis. Seniūnija jau dirba šiuo klausimu“, - teigė D. Šlapikas.

Teigiama, kad pirmieji pažeidėjai bus baudžiami jau nuo kitos savaitės.

Savivaldybės atstovas taip pat teigė, kad artimiausiu metu sprendžiama, kokių imtis papildomų priemonių. Be to, žadama, kad šiai probleminei vietai daugiau dėmesio skirs ir savivaldybės Viešosios tvarkos poskyris.