Štai prie Bebrusų ežero iš Vilniaus atvykusi grupė jaunuolių atsivežė net keturis vandens motociklus ir nedelsdami pradėjo jais raižyti ežero įlankas. Jau vieno vandens motociklo keliamo triukšmo pakanka, kad būtų trikdoma poilsiaujančių žmonių ramybė, o jei tai daro keturi vienu metu? GGAI pareigūnams tokį pramogavimo būdą teko nutraukti. Visiems keturiems vandens motociklais plaukiojusiems asmenims buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai ir teks susimokėti administracines baudas, numatytas LR ATPK 56² str. 5 dalyje. Taip pat nurodyta nedelsiant šias plaukiojimo priemones ištraukti iš vandens telkinio.

Tuo tarpu prie Laukajo ežero (Ignalinos r.) iš Vilniaus atvykęs pil. D. M. ir švenčioniškis J. M. šeštadienio vakarą sumanė praleisti kitaip. Atsinešę pilną maišą statomų tinklų, jais apraizgė ežero pakrančių švendrynus. Ankstų sekmadienio rytą, atskubėję prie ežero, sėdo į valtį ir išplaukė baigti įgyvendinti sumanymą – susirinkti laimikį.

Ėmėsi ir atitinkamų saugumo priemonių – paprašė, kad atvyktų pažįstamas su automobiliu ir pasaugotų pakrantę bei parvežtų tinklus ir laimikį. Pastarasis atsivežė ir šunį, kuris padėjo šeimininkui eiti sargo pareigas. Baigę ištraukti tinklus, minėti piliečiai nuplaukė iš vis į kitą vietą, ne iš kur buvo išplaukę. Maišus su tinklais ir žuvimi nunešė ir paslėpė miške. Vienas iš pažeidėjų liko prie jų, o antras vėl sėdo į valtį ir tuščiomis, lyg niekur nieko, grįžo į išplaukimo vietą.

Tenka pripažinti, kad pareigūnams šių piliečių sulaikymas nebuvo lengvas pasivaikščiojimas – teko ne vieną lašą prakaito nuo kaktos nubraukti, kol abu pažeidėjai minėtose vietose ir buvo sulaikyti. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad šie asmenys neteisėtai buvo sugavę 5 lydekas, 15 lynų, 5 karšius, 28 kg karosų, 9 kg plakių ir apie 1 kg kuojų ir ešerių.

Sulaikytieji aiškino, kad buvo nusprendę tokiu būdu pasigauti žuvies ,,truputį sau“. Tokie pažeidėjų poreikiai tikrai nėra kuklūs, todėl nebus kuklios ir sankcijos už tokį pažeidimą – gresia administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų, teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra beveik du su puse tūkstančio eurų, bus konfiskuota medinė irklinė valtis, kurią paskolino už atlygį šviežia žuvimi įkalbėtas kaimynas, ir vienuolika neteisėtoje žvejyboje naudotų tinklų.

Reiškia, kad ir kaimynui už prarastą valtį dar teks atsilyginti, ir tikrai ne žuvimi. Pareigūnai spėjo pabendrauti ir su automobiliu atvykusiu piliečiu, kuris saugojo neteisėtą žvejybą bei buvo labai nustebintas tokiu netikėtu aplinkosaugininkų pasirodymu. Bet teisingiausiai iš visų situaciją įvertino šuo, kuris keletą kartų sulojęs ant pareigūno, pabrukęs uodegą pirmas nudūmė atgal į kaimą.