Rugpjūčio 4 d. plaukiant Pajiesio užtvanka aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę vykdantys pareigūnai pastebėjo įtartiną asmenį besiiriantį valtimi. Aplinkosaugininkų nuojauta neapgavo, netrukus žvejas ištraukė iš vandens ir įsikėlė į valtį bučių su žuvimis. Sulaikius neteisėtu būdu žuvis gaudantį asmenį paaiškėjo, kad bučiuku jis sugavo vieną lyną ir vieną karosą. Vadovaujantis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėmis bučiukai yra skirti tik vėžiams gaudyti. Taigi asmeniui kuris šiurkščiai pažeidė taisykles,  buvo surašytas protokolas ir iš jo paimta valtis, bučiukas, neteisėtu būdu sugautos žuvys. Šiam piliečiui ne tik reikės susimokėti administracinę baudą, tačiau teks atlyginti gamtai padarytą žalą.

Rugpjūčio 5 d. 23:00 val. sulaikyti du asmenys gaudę vėžius draudžiamu būdu- rankomis. Nors žvejai net nenumanė darantys kažką neteisėto, tačiau visiems galioja ta pati taisyklė, nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Sulaikymo metu pas žvejus iš viso rasta 14 siauražnyplių vėžių kurie ne tik kad buvo sugauti draudžiamu būtu, tačiau ir neatitiko leistino dydžio. Visi vėžiai nesiekė 10 centimetrų ilgio. Už šį pažeidimą abiems asmenims surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal LR ATPK 87 str. 3 d.

Taigi iš viso Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per dvi darbo dienas nustatė tris asmenis šiurkščiai pažeidusius mėgėjišką žūklę reglamentuojančias taisykles. Jiems gresia baudos nuo 115 eurų iki  289 eurų.

Primename, kad siauražnyplius ir plačiažnyplius vėžius galima gaudyti tik naudojant bučiukus arba samteliu, visais kitais įmanomais būdai juos gaudyti yra draudžiama, šie vėžiai nesiekiantys 10 centimetrų ilgio turi būti nedelsiant paleisti į tą patį vandens telkinį.

Kviečiame piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.