2015 m. liepos 18 d. Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Molėtų rajono agentūros ir Asvejos regioninio parko pareigūnai vykdė bendrą reidą, kurio metu buvo tikrinami žvejai mėgėjai bei poilsiautojai.

Reido metu patikrinus 24 Asvejos ežere žvejojusius žvejus pažeidimų nenustatyta. Pareigūnams paprašius vis žvejai pateikė galiojančius žvejo mėgėjo bilietus ar kitus dokumentus, suteikiančius teisę nemokami žvejoti.

Išvykos metu taip pat buvo kontroliuojama, ar plaukiojama savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kurių bendras variklių galingumas neviršija 10 AG. Kontrolės metu nenustatytas nei vienas atvejis, susijęs su plaukiojimo priemonėms taikomų reikalavimų nesilaikymu.

Baigus kontrolę vandenyje buvo nuspręsta tikrinimą pratęsti sausumoje. Čia be pažeidimų neapsieita. Nustatyti du atvejai, kai motorinės transporto priemonės buvo pastatytos vandens telkinio pakrantės apsaugos juostose. Už šiuos pažeidimus atsakingiems asmenims buvo įteikti administracinių teisės pažeidimų protokolai ir nustatyta tvarka bus paskirtos nuobaudos.