Karštą šiųmetės liepos savaitgalį Lietuvos saugios laivybos administracijos valstybiniai inspektoriai kartu su Šakių rajono aplinkosaugininkais vykdė reidą Nemuno upėje, Šakių rajono teritorijoje. Reido tikslas – saugios laivybos Nemuno upėje, tinkamo transporto priemonių statymo netoli vandens telkinių prevencija, mėgėjų žvejybos kontrolė.

Apie 40 km Nemuno ruože patikrinta 13 motorinių plaukiojimo priemonių - vandens motociklų, motorinių valčių ir katerių. Penkiems vandens motociklų ir laivų savininkams ar valdytojams už mažųjų laivų naudojimo vidaus vandenyse tvarkos reikalavimų pažeidimus surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai ir paskirtos administracinės baudos.

Tikrinti žvejai mėgėjai buvo drausmingi, visi turėjo reikiamus leidimus, sugavę draudžiamų ar per mažų žuvų neturėjo. Ne tokie tvarkingi buvo poilsiautojai, atvykę automobiliais. Dviem automobilių savininkams teko surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus ir paskirti nuobaudas. Dar viena vairuotoja taip buvo pastačiusi automobilį, kad šis nakties metu dėl nenustatytų priežasčių su jame esančiais žmonėmis savaime pajudėjo ir įriedėjo į Nemuno upę. Jai taip pat teks sumokėti baudą. Toks neatsakingas automobilio pastatymas vandens telkinio apsaugos juostoje gali kainuoti iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų.