Ketvirtadienį žurnalistams pristatyta 11 naujų didelio pravažumo automobilių „Isuzu D-Max Double Cab“, dar 29 naudojimui bus parengti artimiausiu metu. Taigi iš viso aplinkosaugininkų automobilių parką papildys 40 naujutėlaičių transporto priemonių.

„Tai labai reikalingas pirkinys. Mes iš savo tarnybų nuolat reikalaujame rezultatų, geros darbo kokybės, bet suprantame, kad tai galima pasiekti tik turint atitinkamą kvalifikaciją, atitinkamas darbo priemones. Šitie automobiliai yra tikrai ne prabangos reikalas, o būtinybė. Manau, kad ir valstybei, ir mums visiems jie labai greitai atsipirks. Aplinkosaugininkai daro didelį darbą saugodami aplinką ir jiems šitam darbui reikia ir tinkamos aprangos, ir ginklo, ir tinkamo automobilio. Manau, kad šitas pirkimas vykęs, tinkamas“, - sakė aplinkos ministras K. Trečiokas.

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos (VAAT) direktorius Vytautas Eidikonis, papildydamas ministrą, teigė, kad reikia pasidžiaugti, kad pareigūnai turės naujų ginklų kovoje su pažeidėjais.

„Šitie automobiliai kaip darbo priemonė pakeis jau pasenusius automobilius ir prisidės prie aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės efektyvumo ir jos sustiprinimo. Tuo pačiu tai pranešimas tiems asmenims, kurie galvoja pasielgti ne pagal įstatymą, galvoja nusižengti brakonieriaujant. Galimybės jiems tai daryti bus sumažintos maksimaliai“, - sakė V. Eidikonis.

Daugiausia naujų automobilių – aštuoni - bus perduota Klaipėdos RAAD, po 5 pasieks Šiaulių ir Vilniaus RAAD, po 4 atiteks Kauno RAAD ir Valstybinei aplinkos apsaugos tarnybai. Likusieji bus perduoti kitiems regionų aplinkos apsaugos departamentams ir Aplinkos apsaugos agentūrai.

Automobiliai nupirkti įgyvendinant projektą „Aplinkos monitoringo ir valstybinės aplinkos apsaugos kontrolės sistemų stiprinimas“, finansuojamą iš ES lėšų. Projekto vertė – 1 061 245,13 eurų.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo reportažą ir daugiau sužinoti apie naująjį pirkinį.