Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, vykdydami reidą Širvintų rajone, apie 2 val. nakties netoli Musninkų gyvenvietės sustabdė visureigį „Mitsubishi Pajero“ patikrinti, ar jame nėra gabenami neteisėtai įgyti gyvūnijos ištekliai. Visureigiu važiavo trys asmenys, pasikrovę žūklės įrankius, ir kaip jie patys teigė, vyko po žvejybos namo. Patikrinus automobilį ir dokumentus pažeidimų nebuvo nustatyta ir aplinkosaugininkai žvejams palinkėjo gero poilsio.

Praėjus maždaug valandai tame pačiame kelyje pasirodė automobilis „Audi A6“, kurį sustabdžius paaiškėjo, kad juo vyksta tie patys du asmenys, kurie prieš valandą važiavo su visureigio „Mitsubishi“ vairuotoju. Tačiau „Audi“ automobilio vairuotojas aplinkosaugininkams sukėlė įtarimą, nes nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Į vietą buvo iškviesti Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai, kurie vairuotojui nustatė lengvą (1,31 prom.) girtumą.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko pavaduotojas Darius Simanavičius teigė, kad tokie atvejai, kai aplinkosaugininkai nustato ir KET ar kitus pažeidimus, pasitaiko jau ne pirmą kartą.

„Visuomet bendradarbiaujame su policija ir kitomis tarnybos. Šios taip pat nelieka abejingos pastebėjusios aplinkosauginius pažeidimus. Dažnai pasitaiko, kad policijos ar valstybės sienos apsaugos tarnybų pareigūnai, stabdantys automobilius, juose randa draudžiamus žvejybos ar medžioklės įrankius bei neteisėtai įgytus gyvūnijos išteklius. Manau, tarnybų bendradarbiavimas yra labai naudingas, nes padeda vykdyti teisės pažeidimų prevenciją ir užkardymą“, - sakė pareigūnas.