Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai turėdami informacijos apie brakonieriavimą Elektrėnų savivaldybėje esančiame Ilgės ežere 2015 m. kovo 27 d. organizavo pasalą. Tik gerai sutemus, 2 val nakties prie ežere stovinčios valties priėjo du asmenys ir išplaukę į ežerą pradėjo traukti tinką. Pareigūnai visą brakonierių „juodą“ darbą fiksavo termovizoriaus pagalba.

Kai pažeidėjai su laimikiu ir tinklu priartėjo prie kranto, pamatę pareigūnus kaip zuikiai puolė bėgti į skirtingas puses. Vienas pažeidėjas nepabūgo net šalto vandens bėgdamas per gan gilų upelį.

Po minutės kitos abu brakonieriai nors ir šlapi, sušalę buvo pareigūnų rankose ir buvo pradėtas skaičiuoti jų nakties laimikis: 5 lydekos, 9 karšiai ir 3 kilogramai kuojų. Paaiškėjo, kad brakonieriavo Elektrėnų savivaldybės Naujųjų Kietaviškių kaimo gyventojai K. R. ir G. P.

Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą jiems pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d. gresia administracinės baudos nuo 144 iki 289 Eur, 1390,8 Eur padarytos žalos žuvų ištekliams atlyginimas bei valties ir tinklo konfiskavimas.