Inspektoriai patikrino aplink esančius gyvenamus namus, ūkininko teritoriją, tačiau taršos židinio nerado. Kelmės rajono savivaldybėje skubiai buvo surengtas pasitarimas dėl ekstremalios situacijos. Nuspręsta ekstremalios situacijos neskelbti, o teršalų išsiliejimą užfiksuoti kaip įvykį. Taip pat nutarta kreiptis į privačią kompaniją, kad būtų nustatytas taršos šaltinis.

Iš Kauno atvykę aplinkosaugos technologijų specialistai nustatė, kad teršalai į upelį pateko nuo pagrindinio kelio Kryškalnis - Šiauliai, per paviršinio vandens nutekėjimo vamzdyną. Specialistai konstatavo, kad naftos teršalai paviršinių nuotekų sistemoje galimai susikaupė nuo važiuojamosios kelio dangos, žiemos sezono metu jai užšalus. Atšilus orams, pavasarinio polaidžio metu iš paviršinio nuotekų sistemos, galimai įvyko momentinis naftos teršalų patekimas į upelį. Panaudojus cheminius reagentus šuliniai ir vamzdynas išvalyti.

Antradienio ryte Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Kelmės rajono agentūros darbuotojai dar kartą apžiūrėjo įvykio vietą. Teršalų neaptikta.