Nežilgo buvo gautas kitas pranešimas iš žvejo mėgėjo, kad Vilniaus rajone Vilnojos ežere taip pat yra vykdoma žvejyba masalui naudojant gyvą žuvelę. Atvykus į vietą aplinkosaugininkus pasitikęs žvejys pranešėjas, kuris nurodė tikslią vietą, kurioje buvo vykdoma neteisėta žvejyba naudojant šakotines. Pareigūnams nuėjus prie nurodytų ekečių buvo rastos pastatytos 3 (trys) šakotinės. Palikti žmonių pėdsakai sniege prie ekečių aplinkos apsaugos inspektorius atvedė prie gyvenamojo namo, kur buvo pastebėtas pranešėjo apibūdintas žvejys, kaip vėliau paaiškėjo tai buvo V. B. žvejojęs draudžiamu būdu - šakotinėmis. V. B. prisipažino, kad žvejojo Vilnojos ežere su 3 šakotinėmis ir sugavo vieną lydeką. Pareigūnams paprašius V. B. parodyti lydeką, jis iš kibiro ištraukė jau išdarinėtą maža lydekaitę. Šiems pažeidėjams už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 10.1, 11.2 punktų reikalavimų pažeidimus gresia administracinės baudos nuo 115 iki 289 Eur bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas, o V. B. turės atlyginti 158,19 Eur padarytą žalą žuvų ištekliams už neteisėtai sugautą lydeką.

Kitas Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnų ekipažas tikrino žvejus mėgėjus ant Elektrėnų marių, ten taip pat neapseita be šiurkščių pažeidimų. Pažeidėjams už mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 10.1, 11.2 punktų reikalavimų pažeidimus buvo surašyti du protokolai pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d. Šiems asmenims irgi gresia administracinės baudos nuo 115 iki 289 Eur bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Džiugu, kad kuo toliau tuo daugiau atsiranda neabejingų žvejų, kurie praneša apie pastebėtus pažeidimus. Žvejai supranta, kad kuo mažiau bus nelegalios žvejybos, tuo daugiau žuvies bus ateityje, didėja žmonių ir žvejų sąmoningumo lygis. Piliečiai pradeda suprasti, kad pranešti apie pažeidimus nėra blogai, grečiau priešingai. Be to, nemaža dalis gyventojų pranešimų apie pažeidimus iš tiesų pasitvirtina.

Vienas Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento aplinkosaugininkas GRYNAS.lt aiškino nemanantis, kad žvejų pranešimai yra skundimas. Jo teigimu, informuoti pareigūnus privalo kiekvienas žmogus mylintis gamtą, nes taip prisidedama prie aplinkos išsaugojimo.