Sako kad pirmas ledas pats sėkmingiausias laimikiu. Kas tuo tiki iš dalies yra teisūs. Lydekos iš tiesų gerai kibo. Žvejai, kurie žvejojo laikydamiesi Mėgėjiškos žūklės taisyklių, o tokių buvo absoliuti dauguma, - džiaugėsi. Tačiau buvo ir ,,gudresnių“, kurie norėjo pasipuikuoti dar didesniais laimikiais naudodami daugiau negu leidžiama mėgėjų žvejybos įrankių, arba imdami mažesnio nei galima dydžio lydekas – labai nusivylė.

Per dvi savaites, kol buvo galima pakankamai saugiai vaikščioti ledu, buvo išaiškinta net 11 tokių pažeidėjų. Jiems buvo paskirta 2725 lt baudų, pasiūlyta atlyginti 4364 lt žalą padarytą žuvų ištekliams. Konfiskuotos 8 lydekos, 48 mėgėjų žvejybos įrankiai.

Būta ir kuriozinių atvejų. Štai vienas žvejas naudodamas 8 įrankius aiškino, kad žvejojo su sūnumi pastarasis sušalo ir išvažiavo namo. Buvo paprašyta iškviesti. Atvežė keturių metų berniuką. Taisyklės nenumato nuo kiek metų galima žvejoti. Ar ne? Buvo ir tokių kurie aiškino kad žvejoja su draugu ir tas nuėjo mailiuko pasigauti prie švendrų ar į švendrus... Deja niekaip neateina ir atsiranda tik po dienos ar kitos. O štai Kauno rajono gyventojas pagavo ir nešėsi dvi mažas lydekėles ketindamas paleisti į savo nuosavą prūdą. Pasiūlius įleisti sugavus tinkamo imti dydžio, ar nusipirkti žuvininkystės ūkyje įžuvinimui skirtų lydekų – paaiškino: dideliais leisti gaila o pirkti brangu.

Priminimai žvejams. Pagauta lydeka turi būti ne mažesnio kaip 45 cm ilgio. Nuo sausio 1 dienos negalima naudoti masalui žuvelės. Nuo vasario 1 iki balandžio 20 dienos lydekų gaudyti iš viso negalima. Sugauta pažeidžiant taisykles ar mažesnio dydžio lydeka įkainuota 545,5 lt. Po Naujųjų Metų bus brangesnės.

Draudžiama žvejoti žuvų praplaukimo takuose ( spec. įrenginiuose žuvims migruoti per užtvanką) ir arčiau kaip 100 m žemiau tvenkinių vandens nuleistuvų (užtvankų).

Pagautos žuvys, mažesnės negu nustatyta ir žuvys, kurias draudžiama gaudyti ar tuo metu draudžiama gaudyti, turi būti tuoj pat paleidžiamos į tą patį vandens telkinį.

Nuo gruodžio 15 d. iki sausio 15 d. draudžiama gaudyti vėgėles. Taip pat primename, kad artėja laikotarpis, kai nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. bus draudžiama žvejoti naudojant masalui žuvelę.