Utenos regiono Ignalinos rajono agentūros aplinkos apsaugos pareigūnai tikrino žvejus, žvejojančius Tverečiaus ežere. Nors ežeras yra pasienyje ir gerai matomas pasienio pareigūnams, pažeidėjų tai neatbaido. Patikrinus ežere 6 žvejojusius žvejus, 3 iš jų teko surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus. Du žvejai žvejojo plūdurais. Viso jų buvo pastatę 20 vnt. ir sužvejojo 6 šamus ir ungurį.

Mėgėjų žvejybos taisyklės vidaus vandenyse numato, kad vienu metu žvejyboje vienas žvejys gali naudoti ne daugiau kaip 4 mėgėjų žvejybos įrankius, o kabliukų skaičius neturi viršyti 6 vnt. Taisyklėse taip pat pažymima, kad kai žvejybos metu du ir daugiau kartų viršijamas leidžiamas naudoti žvejybos įrankių ar kabliukų skaičius, toks pažeidimas traktuojamas kaip žvejyba draudžiamu būdu.

Už tai pažeidėjams gresia bauda nuo 400 iki 1 000 Lt su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Jiems taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – daugiau kaip 7 600 Lt.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams praėjusį savaitgalį telefonu pranešta apie galimai neteisėtą žvejybą sostinės Vilnelės upėje. Patikrinus pranešimą paaiškėjo, kad sostinės gyventojas neteisėtai sužvejojo 4 žuvis: šlakį, margąjį upėtakį, ešerį, kiršlį.

Visos žuvys mažesnės nei leistina pasiimti. Be to, vyras neturėjo žvejo mėgėjo kortelės. Už šiuos pažeidimus jam gali būti skirta bauda nuo 800 iki 2 000 litų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu. Taip pat pažeidėjui teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – daugiau kaip 3 tūkst. litų.

GRYNAS.lt primena, jog pastebėję mėgėjiškos žvejybos taisyklių pažeidimą, skubiai apie tai praneštumėte telefonu 112.