Primename, jog „Greenpeace“ iš visų jėgų kovoja prieš naftos kompanijosShell“ planus Arktyje gręžti naftos gręžinius. Kompanija „LEGO“ bendradarbiauja su „Shell“. 

Dėl tokių populiarios žaislų gamintojos ryšių „Greenpeace“ sukūrė įspūdingą vaizdo klipą, kuriame iš LEGO detalių nulipdyta Arktis su visais baltaisiais lokiais ir vilkais bei vietiniais gyventojais skęsta naftoje, o turtingi magnatai šypsosi į ūsą ir traukia cigarą.

Kompanija „LEGO“ jau pateikė savo atsaką į šį vaizdo klipą „Twitter“ socialiniame tinkle.

„Mes visuomet norime daryti tik teigiamą įtaką vaikams ir visuomenei. Mus liūdina tai, kad žinomas „LEGO“ prekės ženklas panaudojamas kaip poveikio priemonė dviejų organizacijų ginče. Tikimės, kad „Shell“ bus atsakinga kompanija ir imsis atitinkamų veiksmų, reaguodama į tokius pranešimus. Mums svarbu, kad visos mūsų turimos partnerystės pagrįstų mūsų viziją ir veiksmus.“, - rašė kompanijos atstovai.

Jie priminė, kad „LEGO“ rūpinasi aplinkosauga, dalyvauja įvairiuose aplinkosaugos projektuose ir ruošiasi investuoti į vėjo energetiką, kad visa žaislų gamybai reikalinga energija būtų gaunama iš atsinaujinančių energijos išteklių.