Turėdami informacijos apie daromus žvejybos pažeidimus šių metų gegužės 22 dieną apie 7 valandą ryto Švenčionių raj. Kretuono ež. Vilniaus RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais sulaikė du asmenis P. G. ir S. R., kurie nesilaikydami žūklės taisyklių pagauti su trimis uždraustais žvejybos įrankiais – statomais tinklais, kurių pagalba S. R. (kuris baustas jau ne pirmą kartą) buvo sugavęs  tris lydekas, aštuonis karšius, vieną kilogramą ešerių ir vieną kilogramą kuojų.

P. G. statomu tinklu gaudė mažas kuojas, kurias naudojo masalui  statydamas plūdurus gaudyti ungurius ir lydekas. Plūdurų buvo pastatyta net trisdešimt penki, kai pagal Mėgėjų žvejybos taisykles leidžiami tik keturi.
Citata
Sulaikinėjant P. G., šis pabūgo galimų baudų, todėl iššoko iš valties į vandenį ir bandė sprukti nendrynais link ežero kranto, tačiau inspektorius taip pat nepabūgo šalto vandens ir įšokęs į vandenį sulaikė P. G.

Ežeras nuo plūdurų baltavo tarytum jame būtų pražydusios lelijos. Plūdurais P. G. sužvejojo vieną ungurį. Sulaikant P. G. vyras pabūgo galimų baudų, todėl šoko iš valties į vandenį ir bandė sprukti nendrynais link kranto, tačiau inspektorius taip pat nepabūgo šalto vandens ir įšokęs į vandenį sulaikė P. G.

Pažeidėjams buvo surašyti protokolai, pagal administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d., bus skirtos administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt  kiekvienam su tinklinių įrankių ir dviejų medinių valčių konfiskavimu, be to už žuvų ištekliams padarytą žalą privalės sumokėti S. R.  3458 Lt. ir P. G. 1096 Lt.

Pastebėję gamtoje daromus pažeidimus, praneškite apie juos bendruoju pagalbos telefonu 112.