Praėjusį savaitgalį Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, tikrindami spiningautojus nustatė, kad Asalnykščio ežere (Ignalinos r.) žvejojęs zarasiškis V. Š. turėjo sugavęs dvi lydekas, kurių ilgis nesiekė 40-ies centimetrų (nustatytas minimalus leistinas gaudyti lydekų dydis – 45 cm).

Citata
Jei užkibo tokia lydeka, ją reikia nedelsiant paleisti į tą patį vandens telkinį.

Asėkos upėje (Ignalinos r.) žvejojęs pilietis P. L. iš gretimo Puziniškio kaimo irgi turėjo sugavęs lydeką, kuriai iki leistino dydžio trūko 5 cm. Utenos rajono agentūros pareigūnai patikrinę du Pliaušio ežere žvejojusius Utenos miesto gyventojus, pas vieną iš jų taip pat rado ženkliai mažesnę, negu leista gaudyti, lydeką.

Visiems minėtiems asmenims už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai ir bus skirtos administracinės baudos. Už sugautas mažesnes negu leistina dydžio lydekas teks sumokėti dar po 545,5 Lt už kiekvieną.

Kyla klausimas – ar verta už porą mažų lydekų pakloti daugiau negu tūkstantį litų? O jei užkibo tokia lydeka, ją reikia nedelsiant paleisti į tą patį vandens telkinį.

„O ne įdėti į tinkliuką ir aiškinti inspektoriui, kad prieš važiuodamas į namus būčiau paleidęs...“ - pažeidėjų pasiaiškinimus prisimena Utenos RAAD inspektoriai.

Pastebėję panašų pažeidimą skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.