„Tokias akcijas sveikintina rengti ne tik kartą per metus, kiekvienas asmeniškai jas turėtume įtraukti į savo dienotvarkę,“ – mano vienas iš tijų klaipėdiečių, surengusių švaros žygį Klaipėdos pajūriu iškart po pavasarinės „DAROM“ 2014 akcijos.

„Keliaudami pajūriu, nepaisant neseniai vykusios akcijos, gan mažame perimetre radome itin didelį kiekį šiukšlių: plastmasės atliekų, drabužių, didelių gabaritų laivybos liekanų. Būtų buvę mažų mažiausiai nepilietiška jas ten ir palikti – pradėjome rinkti,“ – pasakojo vienas iš trijų ekologijos šalininkų Darius Šoparas.

Bekraunant šias atliekas krūvon, vyrams kilo ir kita idėja – iš jų pastatyti pirmąją lietuvišką priešraketinės gynybos priemonę, kurią vėliau Darius Šoparas su draugais Mariumi ir Kęstučiu pavadino „VYTIS-3“.

Jauni vyrai pasakojo, kad ši mintis buvo spontaniška, tačiau nepaisant to – itin aktuali, nes išgeneruota atsižvelgiant į Rytų agresiją ir tuo pačiu – jų buvimo vietą (pajūrio švarinimo akciją klaipėdiečiai vykdė visai netoli Rusijos sienos).

Pasakodami apie šį žygį vyrai siekia ne tik pasidžiaugti savo iniciatyva, bet ir visus kviečia susimąstyti apie visuomenės socialinių, ekonominių ar net asmeninių veiklų pasekmes mūsų aplinkai.

Gyvename apsupti nuostabios gamtos, kurią visi privalome tausoti vienodai, saugoti ir mylėti ne tik kartą metuose – visuotinių akcijų metu, bet ir kiekvienas asmeniškai, mano klaipėdiečiai.