Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Alfredas Breivė GRYNAS.lt sakė, jog toks įvykis Panevėžyje – greičiausiai pirmasis. Jo teigimu, elnias miesto centre atsirado lyg iš niekur ir, kai inspekcija gavo pranešimą, gyvūno išgelbėti jau nebebuvo galima.

„Iš kažkur Panevėžio miesto centre atsirado elnias, o jį įvykio metu, vargšelį, ir užmušė, - sakė A. Breivė. – Aš dirbu jau 20 metų ir tai pirmas toks atvejis. Būdavo užklysta lūšiukai, briedžiai kažkur pakraščiais prabėgdavo, stirnytės, bet miesto centre tauriojo elnio patinėlis – pirmas kartas. Neįsivaizduoju, kaip jis čia atsirado. Paprastai būna, žmonės pamato žvėrelį mieste ir iškarto skambina, pasako, kad laksto ten kažkur. O dabar niekas neskambino, niekas nematė, o pranešė, jau tik po įvykio.“

Pasak specialisto, įvykio metu žmonės nenukentėjo, dviems automobiliams padaryta žala taip pat minimali. A. Breivė sakė, jog elnias greičiausiai gavo smūgį į galvą ir dėl to žuvo vietoje.