Ministras kartu su ministerijos, Aplinkos apsaugos agentūros ir Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojais rytoj valys Neries pakrantę Vilniuje. Talkininkai rinksis 10 val. prie sostinės Šilo tilto.

Akcijos metu taip pat bus surengtas reidasaplinkosaugininkai tikrins, kaip prie Neries žvejojantys žvejai laikosi reikalavimo surinkti komunalines atliekas 5 metrų spinduliu nuo žvejybos vietos ir jas išgabenti.

Prisijungdama prie tradicinės gamtos švarinimo akcijos „Darom", balandžio 26 d. 10 val. Prezidentės komanda dalyvaus talkoje, kurios metu bus tvarkomas Verkių regioniniame parke esantis Staviškių piliakalnis.


Prezidentė taip pat kviečia visus šalies gyventojus aktyviai dalyvauti pavasarinėje aplinkos tvarkymo akcijoje ir parodyti, jog esame atsakingi už Lietuvos gamtos, žalių jos erdvių, švarių ežerų ir miškų išsaugojimą.

„Akcija „Darom" išjudina visą šalį. Kasmet auganti savanorių bendruomenė rodo, kad gyventi švariau ir rūpintis mus supančia aplinka tampa tradicija. Kviečiu visus padėti gamtai ir bendromis pastangomis puoselėti Lietuvą!" - ragina Prezidentė.