Pareigūnai nedelsdami susisiekė su pranešime minimu asmeniu ir, pasikvietę specialistą iš Lietuvos zoologijos sodo, nuvyko į vietą patikrinti gautos informacijos.

Nuvykę į vietą pareigūnai rado 28 roplius, įskaičiuojant ir atsivestus jauniklius, tarp kurių retos ir pagal Cites konvenciją saugomos rūšys: madagaskaro smauglys, bambukinis žaltys ir Vietnamo vienaragis.

Zoologijos sodo roplių specialistė Alma Pikūnienė žurnalistams patvirtino, kad gyvūnams laikyti bute sudarytos tinkamos sąlygos. Tarp laikomų rūšių pavojingų, kurie galėtų kelti grėsmę žmonių gyvybei ar sveikatai, gyvūnų nerasta.

Moters teigimu, dažniausiai laikantieji saugomas rūšis neturi tvarkingų gyvūnų įsigijimo dokumentų, tačiau D. Statkevičius visus augintinius yra isigijęs legaliai ir turi visus reikiamus dokumentus.

Atsitinka ir tokių atvejų, kad vienas ar kitas gyvūnas pabėga iš savo narvo, tačiau taip gali nutikti bet kuriam namuose laikomam naminiam ar laukiniam gyvūnui.

Pareigūnai primena, kad laikantis laukinių gyvūnų naudojimo taisyklių reikalavimų, būtina turėti gyvūnų teisėtą įsigijimą įrodančius dokumentus ir leidimą nelaisvėje laikyti laukinius gyvūnus.