Matė šešis, nušovė du

„Matėme gal šešis šernus. Šovėme į du. Abu šūviai buvo taiklūs. Be to, matėme labai daug briedžių, tačiau jų medžioti jau nebeturime teisės, mat mums skirtas dvi licencijas nušauti briedžio patiną ir patelę jau išnaudojome“, - gyrėsi būrelio pirmininkas Mečislovas Gvezdauskas.

Jis paaiškino, kad laimikis bus išdarinėtas ir paimti mėginiai, kurie privalės būti tiriami. „Per dvi savaites turime gauti atsakymą, ar šie šernai užsikrėtę. Jei atsakymas bus teigiamas, mėsą, kurią iki tol laikysime užšaldytą, sunaikinsime, o jei atsakymas neigimas – galėsime naudoti maistui“, - paaiškino medžiotojas.

Jis aiškino, kad būreliui „Neringa“ priskirti medžioklės plotai yra greta Placės rezervato, kuriame paprastai medžioti draudžiama. „Mūsų medžioklės plotuose gyveno apie 50 šernų, tačiau 40 jų jau nušovėme anksčiau. Dabar mes turime teisę savo plotuose sumedžioti tik penkis šernus. Todėl mus ir kviečia į Klaipėdos mieste esantį Girulių mišką ar Pajūrio regioninį parką. Tačiau pastarajame medžioklė nepavyko. Nėra čia šernų“, - nusivylęs kalbėjo medžiotojas.

Taikytis stengiasi į krūtinę

Pajūrio regioniniame parke esančiame Placės gamtiniame rezervate taisyklės poilsiautojams neleidžia lankytis. Tačiau medžiotojams buvo padaryta išimtis. Pajūrio regioninio parko atstovai mielai suteikė leidimą jų valdose surengti šernų medžioklę.

„Įsakymas yra įsakymas. Jei ministras liepė, privalome leisti medžioti net ir rezervate. Tačiau aš tame nematau nieko blogo. Šernų yra privisę per daug. Net jei ir bus išnaikinta 90 proc. jų populiacijos, per dvejus trejus metus jų vėl privis“, - sakė Erlandas Paplauskis, Pajūrio regioninio parko vyriausiasis ekologas.

Praėjusią savaitę tie patys medžiotojai surengė šernų medžioklę Klaipėdos miesto teritorijoje esančiame Girulių miške. Tačiau ir prieš savaitę jiems nepavyko nušauti nė vieno šerno, nors iš vieno miško kvartalo į kitą perbėgo net 21 laukinė kiaulė.

Medžiotojai teisinasi, kad tada į šernus šauti buvo labai nepalankios sąlygos. „Paprastai stengiamės taikytis į krūtinės sritį. Tačiau ir prieš savaitę šernai išbėgdavo labai nepatogiai. Be to, mus varžė tai, kad medžiojome greta dviračių tako, kuriuo bėgiojo ir dviračiais važinėjo žmonės“, - teisinosi M. Gvezdauskas.