DELFI jau rašė, kad vėjo išdraskyti plastikiniai maišeliai nusėjo visą pakelę, apkibo medžius, taip pat „papuošė“ vienkiemio gyventojų aplinką. Maišelių audra tapo savotiška turistine atrakcija – pamatę keistą reginį, vienas po kito stojo pravažiuojantys automobiliai. Vairuotojai sunkiai galėjo suprasti tokį gamtos reiškinį.

Č. Meržvinskas GRYNAS.lt patvirtino, kad šiuo metu yra mestos nemažos pajėgos žmonių ir ši pakelės teritorija yra tvarkoma: „Kaip žinot, vėjas yra išdykęs. Ne visada būna įvertintos visos rizikos. Šitoje situacijoje, kiek aš žinau, nebuvo įvertinta, kad jeigu bus stiprus vėjas ir maišelius pūstels ant tvoros, ji neatlaikys. Susidarė vėjo burė, ir tvora, ir maišeliai išlakstė. Mums jie (įmonė, rūšiuojanti pakuotes „Ekobazė“– red. past.) pranešė patys, kad įvyko toks atvejis ir imasi visų veiksmų, kad būtų sutvarkyti visi maišeliai“, - situaciją komentavo Alytaus RAAD vadovas.

Jis paneigė vietinių keltą versiją, kad maišeliai galėjo atskristi iš sąvartyno, jie išsilakstė iš šalia jo veikiančios pakuotes rūšiuojančios įmonės teritorijos. Ją juosė net 6 metrų aukščio tvora, tačiau naktį iš penktadienio į šeštadienį Alytuje siautė net iki 18 m/s greičiu skuodžiantis vėjas, taigi jis ir tapo incidento „kaltininku“.

„Atsitiko nelaimė. Įmonei yra brangu kiekvieną maišelį surinkti, bet tokių dalykų kartais pasitaiko... Gal visi maišeliai ir nebus surinkti, nes jie gana plačiai pasklidę“, - sakė Č. Meržvinskas. Aplinkosaugininkas patikino, kad plastikiniai maišeliai jau dabar yra renkami, tačiau visas surinkimo procesas gali užtrukti ir keletą dienų.

„Sukontroliuosime ir mes, kad būtų pasirinkti saugesni sprendimai, kad vėjas net iki tvoros negalėtų atnešti plastiko. Šioje situacijoje bus numatytos papildomos priemonės. Ši bėda visų pirma brangiai kainuos patiems ūkio subjektams, nes vėjas išnešiojo jų žaliavas, tai, iš ko jie gauna pinigus ir užsidirba. Antras dalykas – viską surinkti iš naujo – vėl bus labai brangu“, - teigė Alytaus aplinkosaugininkas.