Šiuo metu yra sudaryta darbo grupė, kuri tiria galimybes iškeldinti „Smiltynės perkėlą“ ir jos vietoje statyti tiltą. Darbo grupės vadovai neneigia, kad toks planas svarstomas, tačiau priduria, kad bus atsižvelgta į bendrą situaciją, ar tilto statyba neprieštarauja Neringos kaip UNESCO paveldo statusui.
Neringos vicemeras Vigantas Giedraitis lzinioms.lt teigė, kad savivaldybė tokiai idėjai pritaria, nes tai palengvintų vietos gyventojų gyvenimą. Anot jo, yra atliktos ir gyventojų apklausos, kurios rodo, kad dauguma irgi tam pritaria.

Pa­sak Vals­ty­bi­nės sau­go­mų te­ri­to­ri­jų tar­ny­bos (VSTT) di­rek­to­rės Rū­tos Baš­ky­tės, tar­ny­ba la­bai ne­igia­mai ver­ti­na to­kio ob­jek­to sta­ty­bą:  „Pir­miau­sia dėl to, kad ga­li­ma jau ir pa­varg­ti - ne­ga­li­ma vi­są lai­ką apie tą pa­tį siū­ly­mą kal­bė­ti me­tai iš me­tų. Kai bu­vo ren­gia­mi vi­si bend­rie­ji pla­nai - ir ša­lies, ir aps­kri­ties, ir Klai­pė­dos mies­to, vi­sur bu­vo su­tar­ta, kad til­to per Kur­šių ma­rias ne­bus“.

Iš­ties til­to sta­ty­ba ne­nu­ma­ty­ta nei ne­se­niai pa­tvir­tin­ta­me KNNP ge­ne­ra­li­nia­me pla­ne, nei Klai­pė­dos mies­to 2007 me­tų bend­ra­ja­me pla­ne. To­kie pla­nai pa­pras­tai tvir­ti­na­mi de­šim­čiai me­tų. „Gaiš­ta­me vi­sų ins­ti­tu­ci­jų lai­ką, vėl grįž­ta­me prie to pa­ties, ne­si­lai­ko­me tarp­tau­ti­nių įsi­pa­rei­go­ji­mų. Toks ne­nuo­sek­lu­mas ir pa­kar­to­ti­nis to pa­ties klau­si­mo kė­li­mas ma­ži­na vi­suo­me­nės pa­si­ti­kė­ji­mą vals­ty­be“, - tvir­ti­no ji.

Jei­gu į Kur­šių ne­ri­ją bū­tų nu­sties­tas til­tas, ši uni­ka­li ir itin jau­tri te­ri­to­ri­ja tap­tų pa­pras­ta tran­zi­ti­ne vie­ta ke­liau­jan­tie­siems ir ne­be­tek­tų sa­vo ža­ve­sio, gal net bū­tų iš­brauk­ta iš UNES­CO pa­sau­lio pa­vel­do są­ra­šo, tokią nuomonę išsakė Kur­šių ne­ri­jos na­cio­na­li­nio par­ko (KNNP) di­rek­to­rė Auš­ra Fe­ser.