„Iš žmonių atimtas visas penktadienio vakaras“, – taip Lazdynų bendruomenės atstovas Algirdas Jaruševičius įvertino lapkričio viduryje bendrovės „Fortum Heat Lietuva“ pristatytą kogeneracinės elektrinės strateginį poveikio aplinkai vertinimą (SPAV).

Įmonė „Reenergy“ jau pradėjo vienos atliekų deginimo gamyklos statybas šalia Gariūnų turgavietės, o „Fortum“ beveik toje pačioje vietoje planuoja statyti tokią, kuri gamintų ne tik šilumą, bet ir elektrą.

„Dvi valandas vyko postringavimai apie komunalinių atliekų deginimo reikšmę Lietuvos energetikai, buvo daug visokios poezijos, nukrypimo į lankas, žmonės net neišgirdo, kur konkrečiai planuojama statyti tą atliekų deginimo gamyklą“, – tvirtino A.Jaruševičius, taip pat priklausantis Vilniaus regiono gyventojų bendruomenės aplinkos komitetui.

Bendrovės „Fortum Heat Lietuva“ generalinis direktorius Vitalijus Žuta, dar likus savaitei iki SPAV pristatymo, patvirtino, kad bendrovė neatsisako planų vystyti projektą ne tik Vilniuje, bet ir Kaune.

„O Kauno projektas juda – šiuo metu baigiamas poveikio aplinkai vertinimas, tikimės iki šio mėnesio pabaigos baigti procedūra. Statybos leidimą planuojame turėti kitų metų rugsėjį, o komercinę veiklą planuojame pradėti 2017 m. sausį“, – ryžtingais planais dalijosi V. Žuta.