Tra­kų miš­ki­nin­kai teigia jau seniai pa­ste­bė­ję, kad pa­va­sa­rį ir ru­de­nį pa­dan­gų krū­vos pra­de­da ma­siš­kai dyg­ti ap­link da­lį au­to­ser­vi­sų, ku­riuo­se kei­čia­mos ar ba­lan­suo­ja­mos pa­dan­gos. Tiesa, toks reiškinys dažniau stebimas prie taip vadinamų „ga­ra­ži­nių servisų“ , kurie vei­kia kai­muo­se, gy­ven­vie­tė­se, prie­mies­čiuo­se.

Trakų urėdas Vy­gan­tas Mier­kis pripažįsta, kad iki šiol nėra pagavę nė vieno tokio šiukšlintojo, todėl pasakyti, kas yra tie tikrieji šiukšlintojai – sudėtinga. Jis priduria, kad dar viena nemenka problema – miškų šiukšlinimas kitomis automobilių detalėmis, kurios yra gerokai pavojingesnės ir kenksmingesnės už padangas. Miškininkams šių šiukšlių utilizavimas labai brangiai kainuoja. 

Iš viso Lietuvoje yra 73 didelių garabritų aikštelės, kurioms gyventojai tam tikrą dalį atliekų gali priduoti nemokamai. Miškininkai sako stengiantys šviesti visuomenę, kad šiukšlinti negalima ir teisingo elgesio ypač moko vaikus – tikimasi, kad jie, iš­klau­sę švie­čia­mą­jį kur­są ir pa­ma­tę, kad tė­vas ar ma­ma ter­šia gam­tą, su­draus­mins sa­vo gim­dy­to­jus.

GRYNAS.lt primena, jog vienas gyventojas gali nemokamai priduoti 4 senas padangas. Stambiagabaričių atliekų priėmimo aikštelių adresus galite rasti ČIA.