„Pagrindiniu uždaviniu iki metų pabaigos taps atliekų surinkimo tinklo optimizavimas ir patvirtinto plėtros plano įgyvendinimas, – pastebi EPA direktorius dr. Mantas Varaška. – Vis dar susiduriame su motyvacijos bei atliekų tvarkymo prieinamumo problemomis – smulkiųjų atliekų dėžutės dažnai vagiamos ar joms tiesiog trūksta žmonių dėmesio, todėl įsigyti naujieji konteineriai. Privalome kelti aukštesnius tikslus bei investuoti į infrastruktūros gerinimą, kad gerėtų atliekų rūšiavimo situacija bei mažėtų išlaidos, kurių pareikalauja nerūpestingas visuomenės požiūris į aplinkos taršą“.

Sprendimas didinti investicijas į atliekų surinkimo tinklą priimtas EPA valdybos susitikimo metu, taip pat numatyta mažinti atliekų surinkimo tinklų išlaikymo kaštus, surinkti daugiau elektros ir elektroninės įrangos.

Asociacija EPA (buvusi EPA) – elektros ir elektroninės įrangos bei baterijų ir akumuliatorių gamintojų ir importuotojų įsteigta organizacija.

Nuo 2006 m. ji organizuoja elektros ir elektroninės įrangos atliekų tvarkymą, o nuo 2009 m. pabaigos – baterijų ir akumuliatorių atliekų tvarkymą.