Skirtingai nei stiprūs cheminiai valikliai, išnaikinantys visą mikrobiologinę terpę, probiotikų pagrindu sukurtos valymo priemonės blogąsias bakterijas pakeičia gerosiomis. Po valymo šios sukuria savo kolonijas švariame plote ir neleidžia jame daugintis patogeniniams mikroorganizmams. Tokiu būdu sukuriamas natūralus barjeras ligoms plisti, o kartu mažėja galimų alerginių reakcijų į valymo priemones grėsmę.

Valymo priemones biurų pastatui „Green Hall“ tieks Lietuvos biotechnologijų įmonė „ProBioSanus“.

Bendradarbiaujant su Lietuvos mokslininkais kuriamos „ProBiotic“ valymo priemonės eksportuojamos į Baltijos, Skandinavijos šalis, Izraelį.

Prieš sprendimą atlikti valymo efektyvumo tyrimai

„Jau statydami „Green Hall“ biurų pastatą didžiulį dėmesį skyrėme ne tik tam, kad jis būtų draugiškas aplinkai, bet ir darbuotojų savijautai jame. Dvigubi fasado stiklai neleidžia pastatui įkaisti ir kartu su optimalia vėdinimo sistema ir geresne šilumos izoliacija sumažina peršalimo bei virusų pavojų. Sprendimas valyti darbo vietas priemonėmis su probiotikais susijęs su koncerno „SBA“ vystomų verslo centrų svarbiausiais prioritetais – mažesnį poveikį aplinkai darantys produktai, kartu saugantys čia dirbančių žmonių sveikatą. Nuomininkai tokį sprendimą priėmė itin palankiai“, - sako verslo centro „Green Hall“ vadovė Jurgita Slavickienė.

Prieš priimdami sprendimą pastatą valyti „ProBiotic“ ženklu pažymėtais produktais, „Green Hall“ valdytojai kartu su KTU atliko kruopščius mikrobiologinius tyrimus.

„Įvertinome ir tai, kaip švariai šie produktai išvalo, ir kiek laiko apsaugo paviršius nuo bakterijų“, - sako J. Slavickienė.

Valymo priemonės saugo darbuotojų sveikatą

Bendrovės „ProBioSanus“ vadovas Tomas Andrejauskas pastebi, kad Lietuvos įmonės vis daugiau dėmesio skiria socialinės atsakomybės įgyvendinimui, o vienas iš būdų yra rūpinimasis savo darbo aplinka.

„Saugi, komfortiška darbo aplinka yra viena motyvacinių priemonių darbuotojams. Šiuolaikinis mokslas leidžia kurti valymo ir asmens higienos produktus, kurie ne tik atlieka pagrindinę švarinimo funkciją, bet sveikatina aplinką, kuria natūralius barjerus ligoms. Žinant, kad biurų pastatuose dirba šimtai ar net tūkstančiai žmonių, valymo priemonės su probiotikais, ribojančios infekcinių ligų plitimą paviršiais, yra akivaizdus sveikos mūsų darbo aplinkos privalumas. Pasaulyje atsiranda mokslinių publikacijų, teigiančių, kad ligų prevencija, pasitelkiant gerąsias bakterijas, gali tapti panacėja kovoje su mutuojančiais mikroorganizmais, kurių nebeįveikia tradiciniai antibiotikai“, - sako T. Andrejauskas.

„ProBioSanus“ sukurtais valikliais taip pat valomos bendrovių „Lietuvos paštas“ ir „Swedbank“ būstinės.