Į jį susirinko ES valstybių, Europos Komisijos ir Tarybos Generalinio sekretoriato atstovai, kviestiniai pranešėjai. Susitikimo dalyviai aptars ES klimato kaitos politikos darbotvarkę rengiantis tarptautinei klimato kaitos konferencijai Varšuvoje š. m. lapkritį, taip pat svarstys ES poziciją dėl naujo tarptautinio klimato kaitos susitarimo, kuris turėtų būti pasirašytas 2015 m. per Paryžiuje vyksiančią klimato kaitos konferenciją.

Šiandien per susitikimą kalbama ir diskutuojama apie konkrečius veiksmus ir darbus, kurie bus įtraukti į Lietuvos pirmininkavimo veiksmų planą rengiantis Varšuvos klimato kaitos konferencijai. Airijos, iš kurios Lietuva perėmė pirmininkavimą ES Tarybai, atstovas supažindins su derybų eiga ir rezultatais, kurių pavyko pasiekti per Bonoje vykusią sesiją ir per specialios darbo grupės, įsteigtos deryboms dėl visuotinio klimato kaitos susitarimo ir išsivysčiusių šalių išmetamųjų šiltnamio dujų mažinimo tikslų padidinimo iki 2020 m., susitikimus. Mokslininkų išvadas apie klimato kaitą pristatys profesorius Stefanas Rahmstorfas iš Potsdamo.

Konsultacinės įmonės „Ecofys“ atstovė Nicolette Barlett informuos apie vykdomą projektą dėl veiksmų ir tarptautinio bendradarbiavimo iniciatyvų, kurios leistų padidinti išmetamųjų šiltnamio dujų mažinimo tikslus, atsižvelgus į mokslininkų išvadas. Europos Komisijos atstovas pateiks informaciją apie įvykusias suinteresuotų visuomenės grupių konsultacijas, skirtas EK komunikatui dėl 2015 m. numatomo pasirašyti visuotinio klimato kaitos susitarimo. Lenkijos atstovas apžvelgs būsimąją konferenciją Varšuvoje.

Susitikimo dalyviai toliau diskutuos keturiose teminėse darbo grupėse dėl visuotinio tarptautinio klimato kaitos susitarimo struktūros, tikslų ir svarbiausių veiksmų 2014 m., taip pat dėl išmetamųjų šiltnamio dujų mažinimo tikslų padidinimo iki 2020 m., klimato kaitos finansavimo ir technologijų, prisitaikymo prie klimato kaitos.

Darbo grupių diskusijų rezultatai bus apibendrinti ir pristatyti rytoj. Taip pat bus nusakytos gairės ir pasiūlymai dėl Lietuvos pirmininkavimo veiksmų plano, kuriuo šiemet vadovausis ES tolesnėse tarptautinėse derybose dėl klimato kaitos.